Pink heart - Ovnsbakt rødbetsuppe
70 min.
4 personer
Presentasjon
En fargerik rødbetesuppe, med massevis av fargerike grønnsaker som er bra for deg.
Slik gjør du det
Skrell og riv rødbetene.
Rens og hakk løk og hvitløk.
Skrell og skjær poteten i terninger.
Varm ca. 2 ss olje i en kasserolle og fres løk og hvitløk blank og myk.
Tilsett potet, rør godt og ha i rødbetene.
La det småputre over lav varme i ca. 10 min.
Hell over buljong og tilsett eddik og sukker.
La suppen småkoke under lokk i ca. 45 min, eller til alle grønnsakene er helt møre.
Kjør suppen glatt med en stavmikser, eller la den være som den er.
Smak til med salt og pepper og server suppen toppet med en skje yoghurt.
Pynt ev med urter og granateplekjerner.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per porsjon
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 438,81 kJ
Energi kcal 104,45 kcal
Fett 0,9 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,25 g
Karbohydrater 18,35 g
Hvorav sukkerarter 15,4 g
Kostfiber 3,72 g
Protein 3,78 g
Salt 2,87 g
Folat 85,55 µg (42% *)
Kalium (K) 698,09 mg (34% *)
Ingredienser
Rødbetsuppe
500grødbeter, ferske
4feddhvitløk
1stkrødløk
1stkpotet
1lferdig kraft/buljong, grønnsak- eller kyllingbuljong
1sseddik, av type rødvins-, sherry- eller balsamicoeddik
timian*, noen stilker
1sssukker
salt* og pepper*
olivenolje*
4ssyoghurt naturell
hakket bladpersille*, gressløk* og/eller granateplekjerner*, til pynt
*ikke næringsberegnet