Rødbetsuppe

Rødbetsuppe

70 min.

4 personer

Presentasjon

En fargerik rødbetesuppe, med massevis av fargerike grønnsaker som er bra for deg.

Rødbetsuppe

Slik gjør du det

  1. Skrell og riv rødbetene.

  2. Rens og hakk løk og hvitløk.

  3. Skrell og skjær poteten i terninger.

  4. Varm ca. 2 ss olje i en kasserolle og fres løk og hvitløk blank og myk.

  5. Tilsett potet, rør godt og ha i rødbetene.

  6. La det småputre over lav varme i ca. 10 min.

  7. Hell over buljong og tilsett eddik og sukker.

  8. La suppen småkoke under lokk i ca. 45 min, eller til alle grønnsakene er helt møre.

  9. Kjør suppen glatt med en stavmikser, eller la den være som den er.

  10. Smak til med salt og pepper og server suppen toppet med en skje yoghurt.

  11. Pynt ev med urter og granateplekjerner.

Næringsinnhold 

Næringsinnhold per porsjon
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 438,81 kJ
Energi kcal 104,45 kcal
Fett 0,9 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,25 g
Karbohydrater 18,35 g
Hvorav sukkerarter 15,4 g
Kostfiber 3,72 g
Protein 3,78 g
Salt 2,87 g
Folat 85,55 µg (42% *)
Kalium (K) 698,09 mg (34% *)

Ingredienser

Rødbetsuppe

  • 500grødbeter, ferske

  • 4feddhvitløk

  • 1stkrødløk

  • 1stkpotet

  • 1lferdig kraft/buljong, grønnsak- eller kyllingbuljong

  • 1sseddik, av type rødvins-, sherry- eller balsamicoeddik

  • timian*, noen stilker

  • 1sssukker

  • salt* og pepper*

  • olivenolje*

  • 4ssyoghurt naturell

  • hakket bladpersille*, gressløk* og/eller granateplekjerner*, til pynt

  • *ikke næringsberegnet