Sellerisuppe
40 min
4 personer
Presentasjon
TIPS:
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller jordskokk. Jordskokk har en litt nøtteaktig smak som forsterkes om du smaker suppen til med noen dråper valnøttolje. Bacon kan byttes ut med spekeskinke eller chorizopølse. Det er også veldig godt å servere suppen med stekt eller ovnsbakt laks.
Slik gjør du det
Rens og skrell sellerirot og poteter
Skjær alt i små biter og fres bitene i 2 ss smør
Tilsett buljong og melk
La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre
Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser
Smak til med salt og pepper
Skjær eplet i små terninger og baconet i strimler
Sprøstek baconet i en stekepanne
Løft det ut og stek eplebitene møre og gylne i samme panne
Bland bacon sammen med epleterningene og tilsett grovhakket gressløk
Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen
Næringsinnhold
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 1583,16 kJ
Energi kcal 381,45 kcal
Fett 28,37 g
Hvorav mettede fettsyrer 13,77 g
Karbohydrater 16,61 g
Hvorav sukkerarter 11,71 g
Kostfiber 4,28 g
Protein 12,81 g
Salt 1,26 g
Vitamin A 177,07 RAE (22% *)
Vitamin D 1,44 µg (28% *)
Vitamin E 2,08 alfa-TE (17% *)
Vitamin C 20,06 mg (25% *)
Vitamin B1 (tiamin) 0,3 mg (27% *)
Niacin 3,92 mg (24% *)
Vitamin B6 0,32 mg (23% *)
Folat 78,44 µg (39% *)
Kalium (K) 1046,27 mg (52% *)
Kalsium (Ca) 236,45 mg (29% *)
Fosfor (P) 332,85 mg (47% *)
Sink (Zn) 1,71 mg (17% *)
Kobber (Cu) 0,21 mg (20% *)
Vitamin B2 (riboflavin) 0,26 mg (18% *)
Jod 28,25 µg (18% *)
Vitamin K 39,75 µg (53% *)
Ingredienser
400g sellerirot
150g Mandelpotet
3dl ferdig kraft/buljong, (grønnsaks-/hønsebuljong)
5dl Lettmelk
2ss smør
1stk eple, (syrlig)
150g bacon, stekt
75g gressløk, (liten bunt)
salt og pepper*, etter smak
*ikke næringsberegnet