Sellerisuppe

Sellerisuppe

40 min

4 personer

Presentasjon

TIPS:
Sellerirot kan erstattes med pastinakk eller jordskokk. Jordskokk har en litt nøtteaktig smak som forsterkes om du smaker suppen til med noen dråper valnøttolje. Bacon kan byttes ut med spekeskinke eller chorizopølse. Det er også veldig godt å servere suppen med stekt eller ovnsbakt laks.

Sellerisuppe

Slik gjør du det

  1. Rens og skrell sellerirot og poteter

  2. Skjær alt i små biter og fres bitene i 2 ss smør

  3. Tilsett buljong og melk

  4. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre

  5. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser

  6. Smak til med salt og pepper

  7. Skjær eplet i små terninger og baconet i strimler

  8. Sprøstek baconet i en stekepanne

  9. Løft det ut og stek eplebitene møre og gylne i samme panne

  10. Bland bacon sammen med epleterningene og tilsett grovhakket gressløk

  11. Fordel suppen i dype tallerkener og topp med eple- og baconblandingen

Næringsinnhold 


Beskrivelse Verdi
Energi kJ 1583,16 kJ
Energi kcal 381,45 kcal
Fett 28,37 g
Hvorav mettede fettsyrer 13,77 g
Karbohydrater 16,61 g
Hvorav sukkerarter 11,71 g
Kostfiber 4,28 g
Protein 12,81 g
Salt 1,26 g
Vitamin A 177,07 RAE (22% *)
Vitamin D 1,44 µg (28% *)
Vitamin E 2,08 alfa-TE (17% *)
Vitamin C 20,06 mg (25% *)
Vitamin B1 (tiamin) 0,3 mg (27% *)
Niacin 3,92 mg (24% *)
Vitamin B6 0,32 mg (23% *)
Folat 78,44 µg (39% *)
Kalium (K) 1046,27 mg (52% *)
Kalsium (Ca) 236,45 mg (29% *)
Fosfor (P) 332,85 mg (47% *)
Sink (Zn) 1,71 mg (17% *)
Kobber (Cu) 0,21 mg (20% *)
Vitamin B2 (riboflavin) 0,26 mg (18% *)
Jod 28,25 µg (18% *)
Vitamin K 39,75 µg (53% *)

Ingredienser

  • 400g sellerirot

  • 150g Mandelpotet

  • 3dl ferdig kraft/buljong, (grønnsaks-/hønsebuljong)

  • 5dl Lettmelk

  • 2ss smør

  • 1stk eple, (syrlig)

  • 150g bacon, stekt

  • 75g gressløk, (liten bunt)

  • salt og pepper*, etter smak

  • *ikke næringsberegnet