
Rødbetråkost
15 min
4 personer
Presentasjon
Mye av hemmeligheten ligger i behandling av råvarene og denne gangen er kuttingen viktig. Rå rødbeter i fyrstikktynne strimler gir en helt annen opplevelse enn grove biter. Dressingen tilfører friskhet og sødme som kler rødbetens milde jordaktige smak. En blanding av persille, koriander og mynte gir et litt eksotisk preg som toppes med hakkede pistasjkjerner og smuldret fetaost.

Slik gjør du det
Skrell og skjær rødbetene i tynne strimler. Den jobben er enklest med en grønnsakskutter, men du kan også bruke et rivjern.
Visp sammen balsamico, honning, olivenolje og nøtteolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Hell dressingen over rødbetene. Tilsett urter, pistasj og halvparten av osten.
Bland alt raskt sammen og dryss over resten av osten
Tips!
Pistasjkjerner kan erstattes med valnøtter. Fetaost kan byttes ut med chevre.
Næringsinnhold
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 816,79 kJ
Energi kcal 196,12 kcal
Fett 12,97 g
Hvorav mettede fettsyrer 3,11 g
Karbohydrater 13,76 g
Hvorav sukkerarter 13,06 g
Kostfiber 3,05 g
Protein 4,79 g
Salt 0,41 g
Folat 69,49 µg (34% *)
Kalium (K) 472,05 mg (23% *)
Vitamin K 23,31 µg (31% *)
Ingredienser
Rødbetråkost
3stk rødbeter
2ss persille, hakket
2ss koriander, hakket
1ss mynte, hakket
½dl pistasjnøtter uten skall, hakkede
50g fetaost
Dressing
2ss eddik, balsamico
2tsk honning
3ss extra virgin olivenolje
salt og kvernet pepper