Rødbetråkost

Rødbetråkost

15 min

4 personer

Presentasjon

Mye av hemmeligheten ligger i behandling av råvarene og denne gangen er kuttingen viktig. Rå rødbeter i fyrstikktynne strimler gir en helt annen opplevelse enn grove biter. Dressingen tilfører friskhet og sødme som kler rødbetens milde jordaktige smak. En blanding av persille, koriander og mynte gir et litt eksotisk preg som toppes med hakkede pistasjkjerner og smuldret fetaost.

Rødbetråkost

Slik gjør du det

  1. Skrell og skjær rødbetene i tynne strimler. Den jobben er enklest med en grønnsakskutter, men du kan også bruke et rivjern.

  2. Visp sammen balsamico, honning, olivenolje og nøtteolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.

  3. Hell dressingen over rødbetene. Tilsett urter, pistasj og halvparten av osten.

  4. Bland alt raskt sammen og dryss over resten av osten

Tips!

Pistasjkjerner kan erstattes med valnøtter. Fetaost kan byttes ut med chevre.

Næringsinnhold 


Beskrivelse Verdi
Energi kJ 816,79 kJ
Energi kcal 196,12 kcal
Fett 12,97 g
Hvorav mettede fettsyrer 3,11 g
Karbohydrater 13,76 g
Hvorav sukkerarter 13,06 g
Kostfiber 3,05 g
Protein 4,79 g
Salt 0,41 g
Folat 69,49 µg (34% *)
Kalium (K) 472,05 mg (23% *)
Vitamin K 23,31 µg (31% *)

Ingredienser

Rødbetråkost

  • 3stk rødbeter

  • 2ss persille, hakket

  • 2ss koriander, hakket

  • 1ss mynte, hakket

  • ½dl pistasjnøtter uten skall, hakkede

  • 50g fetaost

Dressing

  • 2ss eddik, balsamico

  • 2tsk honning

  • 3ss extra virgin olivenolje

  • salt og kvernet pepper