
Rødbetsuppe
60 min.
4 porsjoner:
Presentasjon
Deilig og veldig sunn rødbetsuppe:
Her er oppskriften på den beste suppen med ferske rødbeter.
Dette er en superenkel suppe som vi sterkt anbefaler å lage i den kalde vinter sesongen.

Slik gjør du det
Tilberedning:
Hell en skje olje i en kjele. Stek den ternede løken til den blir gjennomsiktig.
Tilsett deretter 1,5 liter vann. Når vannet koker, tilsett buljongterningen og de ternede grønnsakene: gulrøtter, pastinakk, poteter og rødbeter.
Kok i omtrent 20 minutter til grønnsakene er møre. Krydre med salt og pepper.
Deretter heller du 75 ml vann, tilsetter melet, blander det for å unngå klumper og tilsetter to spiseskjeer rømme og blander igjen.
Tilsett denne blandingen til kjelen med grønnsaker. Tilsett sitronsaft, sukker og en spiseskje mel blandet med rømme.
Bland alt sammen og la det stå på varmen til det koker igjen. Valgfritt, tilsett persilleblader. Klar til servering.
Næringsinnhold
Energi (kalorier): 179,95 kcal
Fett: 5,12 g
Karbohydrater: 31,77 g
Kostfiber: 5,65 g
Protein: 3,82 g
Vitamin A: 257,64 IU
Kalsium (Ca): 53,78 mg
Jern (Fe): 1,30 mg
Ingredienser
Ingredienser:
80g løk
100g gulrøtter
100g pastinakk
260g poteter
260g rødbeter
Krydder:
1 terning grønnsaksbuljong
3 ss rømme
1 ss mel
Salt, pepper
3 ss sitronsaft
1 ts sukker
Persilleblader
Olje for steking