top of page
Rødbetsuppe

Rødbetsuppe

60 min.

4 porsjoner:

Presentasjon

Deilig og veldig sunn rødbetsuppe:
Her er oppskriften på den beste suppen med ferske rødbeter.
Dette er en superenkel suppe som vi sterkt anbefaler å lage i den kalde vinter sesongen.

Rødbetsuppe

Slik gjør du det

Tilberedning:


Hell en skje olje i en kjele. Stek den ternede løken til den blir gjennomsiktig.
Tilsett deretter 1,5 liter vann. Når vannet koker, tilsett buljongterningen og de ternede grønnsakene: gulrøtter, pastinakk, poteter og rødbeter.
Kok i omtrent 20 minutter til grønnsakene er møre. Krydre med salt og pepper.

Deretter heller du 75 ml vann, tilsetter melet, blander det for å unngå klumper og tilsetter to spiseskjeer rømme og blander igjen.
Tilsett denne blandingen til kjelen med grønnsaker. Tilsett sitronsaft, sukker og en spiseskje mel blandet med rømme.

Bland alt sammen og la det stå på varmen til det koker igjen. Valgfritt, tilsett persilleblader. Klar til servering.

Næringsinnhold 

Energi (kalorier): 179,95 kcal
Fett: 5,12 g
Karbohydrater: 31,77 g
Kostfiber: 5,65 g
Protein: 3,82 g
Vitamin A: 257,64 IU
Kalsium (Ca): 53,78 mg
Jern (Fe): 1,30 mg

Ingredienser

Ingredienser:


80g løk

100g gulrøtter

100g pastinakk

260g poteter

260g rødbeter


Krydder:


1 terning grønnsaksbuljong

3 ss rømme

1 ss mel

Salt, pepper

3 ss sitronsaft

1 ts sukker

Persilleblader

Olje for steking


bottom of page