Rødbetburger

Rødbetburger

50 min

4 personer

Presentasjon

Rødbetene har en sterk rødfarge som kan gi rosafargede fingre. Derfor kan det være lurt å bruke engangshansker.

For ekstra sprø skorpe på burgerne, kan du vende dem i knuste havregryn før steking. Honningstekte gulrøtter kan lages av små buntgulrøtter eller større gulrøtter, som deles i jevne staver. Gulrøtter kan erstattes med andre rotgrønnsaker, som for eksempel pastinakk.

Rødbetburger

Slik gjør du det

1. Skrell gulrøttene, del dem i jevne staver og legg gulrøttene over i en passende ildfast form. Benytter du slanke buntgulrøtter, kan gjerne litt av det grønne bevares.


2. Drypp over olivenolje, honning og sitronsaft. Krydre med salt og kvernet pepper. Bland deretter alt godt sammen.


3. Bak gulrøttene ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til gulrøttene er møre.


4. Riv rødbet, løk og hvitløk i fine biter. Bruk gjerne en hurtigmikser med «rivefunksjon».


5. Bland det sammen med havregryn, olje, egg, smuldret fetaost og hakkede urter.


6. Smak til farsen med salt og pepper, og la den hvile i 15-30 minutter.


7. Form farsen til jevne burgere og stek dem gylne på begge sider over middels høy varme.


8. Rør sammen rømme og hakket gressløk. Smak til med salt, pepper og en klype chili.


9. Server rødbetburger på burgerbrød med salt, honningstekte gulrøtter og gressløkdressing.

Næringsinnhold 

Næringsinnhold per porsjon
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 2101,53 kJ
Energi kcal 504,59 kcal
Fett 31,1 g
Hvorav mettede fettsyrer 12,5 g
Karbohydrater 38,83 g
Hvorav sukkerarter 22,89 g
Kostfiber 7,86 g
Protein 13,41 g
Salt 0,91 g
Vitamin A 688,95 RAE (86% *)
Vitamin D 1,09 µg (21% *)
Vitamin E 4,73 alfa-TE (39% *)
Vitamin B1 (tiamin) 0,24 mg (22% *)
Vitamin B6 0,25 mg (17% *)
Folat 95,2 µg (47% *)
Kalium (K) 840,34 mg (42% *)
Kalsium (Ca) 209,86 mg (26% *)
Fosfor (P) 372,26 mg (53% *)
Magnesium (Mg) 75,52 mg (20% *)
Jern (Fe) 2,65 mg (18% *)
Sink (Zn) 1,97 mg (19% *)
Kobber (Cu) 0,25 mg (25% *)
Jod 26,04 µg (17% *)
Vitamin B2 (riboflavin) 0,27 mg (19% *)
Vitamin K 14,31 µg (19% *)

Ingredienser

Rødbetburger


  • 4dl rødbeter

  • 1stk rødløk

  • 2fed dhvitløk

  • 100g havregryn, knuste

  • 2ss vanlig olivenolje

  • 2stk egg

  • 100g fetaost

  • 4ss basilikum, hakket

  • 2dll ettrømme

  • 4ss gressløk, hakket

  • salatblader*

  • salt* og pepper*

  • chiliflakes*

  • olje*, til steking

  • grove hamburgerbrød*, til servering


Honningstekte gulrøtter


  • 500g gulrøtter

  • 3ss vanlig olivenolje

  • 1ss honning, flytende

  • 2ss sitronjuice

  • salt* og pepper*

  • *ikke næringsberegne