Jordskokksuppe

Jordskokksuppe

40 - 60 min

4 personer

Presentasjon

TIPS:
Server gjerne suppen med grissini eller grovt brød. Litt revet parmesan smaker også godt i suppen.

Jordskokksuppe

Slik gjør du det

1. Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik (for at de ikke skal bli brune). Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele. Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket suppekonsistens. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Tips: får du ikke tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot.

2. Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir.  Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.

3. Fordel suppen i fire dype skåler og dryss over de stekte jordskokkskivene, hakket persille og gresskarkjerner.

4. Server suppa med tynne skiver spekeskinke.


Oppskrift fra www.matprat.no


Næringsinnhold 

Næringsinnhold Jordskokk:

Ernæring
Verdi
Energi kJ
274 kJ
Energi kcal
65 kcal
Fett
0,6 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
11,5 g
Hvorav sukkerarter
-
Kostfiber
2,6 g
Protein
2,1 g
Salt
0 g
Folat
36 µg (18% *)
Kalium (K)
561 mg (28% *)

Ingredienser

  • 500 g jordskokk

  • 2 ts eddik, 7 %

  • 2 dl kremfløte

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 1 ss sitronsaft

  • 2 ss olje til steking

  • 4 ss finhakket bladpersille

  • 30 g gresskarkjerner

  • 100 g spekeskinke