Grov rotstappe

Grov rotstappe

15 Minutes

5 personer

Presentasjon

En god skje crème fraîche eller rømme og grovhakket gressløk til servering.

Grov rotstappe

Slik gjør du det

  1. Rens, skrell og del alle grønnsakene i jevne biter

  2. Ha alt over i en kasserolle, tilsett vann så det akkurat dekker og en god klype salt

  3. Kok grønnsakene helt møre

  4. Hell av kokevannet og mos grønnsakene sammen med fløte og smør

  5. Smak til med salt og pepper

Næringsinnhold 


Beskrivelse Verdi
Energi kJ 978,39 kJ
Energi kcal 236,5 kcal
Fett 20,24 g
Hvorav mettede fettsyrer 13,01 g
Karbohydrater 9,53 g
Hvorav sukkerarter 7,74 g
Kostfiber 4,05 g
Protein 2,04 g
Salt 0,26 g
Vitamin A 382,71 RAE (47% *)
Vitamin D 1,54 µg (30% *)
Vitamin C 22,68 mg (28% *)
Folat 63,38 µg (31% *)
Kalium (K) 499,24 mg (24% *)

Ingredienser

Grov rotstappe

  • 200gkålrot

  • 200ggulrøtter

  • 200gsellerirot

  • 200gpastinakk

  • 200gjordskokk

  • 1dlfløte

  • 3sssmør

  • salt og pepper*, etter smak

  • *ikke næringsberegnet