Grillede rotgrønnsaker
60 min.
4 personer
Presentasjon
Hvordan grille grønnsaker;
Alle rotgrønnsaker kan grilles og passer ypperlig som tilbehør til grillmat, eller et måltid i seg selv.
Med grillen tilgjengelig blir det i tillegg enklere å få i seg de anbefalte “fem om dagen”.
En runde over åpen flamme fremhever sødmen i grønnsakene og får frem ekstra smak.
Slik gjør du det
Kutt opp grønnsaker i grove biter eller skiver, og pensle dem med olje. Rotgrønnsaker i mindre biter enn potet som trenger kortere tid på grillen.
Lag grillspyd, putt grønnsaker i aluminiumsfolie, eller legg dem rett på grillristen
Grill først grønnsakene på direkte varme i et par minutter, før du legger dem over i indirekte varme i omtrent ti minutter, til de blir møre.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per porsjon
Beskrivelse Verdi
Energi kcal 350 kcal
Fett 11.01 g
Hvorav mettede fettsyrer 1,67 g
Karbohydrater 61.75 g
Hvorav sukkerarter 19,75 g
Kostfiber 13,05 g
Protein 7,42 g
Salt 0,46 g
Vitamin A 2076 µg
Vitamin D 0 µg
Vitamin E 2,56 alfa-TE
Vitamin B1 (tiamin) 0,29 mg
Vitamin B6 0,77 mg
Folat 216 µg
Kalium (K) 1800 mg
Kalsium (Ca) 138 mg
Fosfor (P) 196 mg
Magnesium (Mg) 90,75 mg
Jern (Fe) 4,19 mg
Sink (Zn) 2,02 mg
Kobber (Cu) 0,55 mg
Jod 14,4 µg
Vitamin B2 (riboflavin) 0,20 mg
Vitamin K 33,48 µg
Ingredienser
Grillede rotgrønnsaker
500 g gulrøtter
500 g rødbeter
500 g poteter
4 pastinakk
1 løk
timian*, noen stilker
salt* og pepper*
olivenolje*