Byggotto
ca. 1 time
4 personer
Presentasjon
Skikkelig digg byggotto med rågode rotgrønnsaker.
Slik gjør du det
Vask, rens og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.
Bland grønnsakene med knust hvitløk, sitronsaft, honning og olivenolje.
Legg dem utover i en stor ildfast form eller på et stekebrett.
Bak grønnsakene ved 200 grader til de er møre, cirka 40 minutter.
Vend grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje.
Tilsett byggrynene og rør godt rundt.
Spe med eplemost og buljong.
La det småkoke under sporadisk omrøring til grynene er møre og det meste av væsken har fordampet, cirka 40 minutter.
Rør inn ost og urter og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Fordel byggottoen på tallerkener og topp med bakte rotgrønnsaker.
Dryss over nøtter og gresskarkjerner.
Næringsinnhold
Energi kJ 2158,84 kJ
Energi kcal 516,95 kcal
Fett 21,05 g
Hvorav mettede fettsyrer 4,43 g
Karbohydrater 56,26 g
Hvorav sukkerarter 18,83 g
Kostfiber 19,73 g
Protein 15,56 g
Salt 0,45 g
Vitamin A 389,1 RAE (48% *)
Vitamin B1 (tiamin) 0,24 mg (21% *)
Niacin 5,37 mg (33% *)
Vitamin B6 0,34 mg (23% *)
Folat 89,13 µg (44% *)
Kalium (K) 1413,97 mg (70% *)
Kalsium (Ca) 219,4 mg (27% *)
Fosfor (P) 475,84 mg (67% *)
Magnesium (Mg) 137,4 mg (36% *)
Jern (Fe) 3,72 mg (26% *)
Sink (Zn) 3,06 mg (30% *)
Kobber (Cu) 0,89 mg (88% *)
Ingredienser
Byggotto med ovnsbakte rotgrønnsaker
3dlbyggryn, bløtlagt i minst tre timer
1stksjalottløk
2ssvanlig olivenolje
1dleplemost
5dlgrønnsaksbuljong
1dlparmesanost, revet
3sshasselnøtter, hakkede, ristede
3ssgresskarkjerner, ristede
1dlhakkede urter som persille*, gressløk* og basilikum*
noen dråper sitronsaft*
salt* og pepper*
Bakte rotgrønnsaker
3stkrødbeter
4stkgulrøtter
1stksellerirot
2feddhvitløk
1sssitronsaft
1tskhonning
2ssvanlig olivenolje
salt* og pepper*
*ikke næringsberegnet