Byggotto

Byggotto

ca. 1 time

4 personer

Presentasjon

Skikkelig digg byggotto med rågode rotgrønnsaker.

Byggotto

Slik gjør du det

  1. Vask, rens og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.

  2. Bland grønnsakene med knust hvitløk, sitronsaft, honning og olivenolje.

  3. Legg dem utover i en stor ildfast form eller på et stekebrett.

  4. Bak grønnsakene ved 200 grader til de er møre, cirka 40 minutter.

  5. Vend grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.

  6. Finhakk sjalottløken og fres den blank i olivenolje.

  7. Tilsett byggrynene og rør godt rundt.

  8. Spe med eplemost og buljong.

  9. La det småkoke under sporadisk omrøring til grynene er møre og det meste av væsken har fordampet, cirka 40 minutter.

  10. Rør inn ost og urter og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.

  11. Fordel byggottoen på tallerkener og topp med bakte rotgrønnsaker.

  12. Dryss over nøtter og gresskarkjerner.

Næringsinnhold 

Ingredienser

Byggotto med ovnsbakte rotgrønnsaker

  • 3dlbyggryn, bløtlagt i minst tre timer

  • 1stksjalottløk

  • 2ssvanlig olivenolje

  • 1dleplemost

  • 5dlgrønnsaksbuljong

  • 1dlparmesanost, revet

  • 3sshasselnøtter, hakkede, ristede

  • 3ssgresskarkjerner, ristede

  • 1dlhakkede urter som persille*, gressløk* og basilikum*

  • noen dråper sitronsaft*

  • salt* og pepper*

Bakte rotgrønnsaker

  • 3stkrødbeter

  • 4stkgulrøtter

  • 1stksellerirot

  • 2feddhvitløk

  • 1sssitronsaft

  • 1tskhonning

  • 2ssvanlig olivenolje

  • salt* og pepper*

  • *ikke næringsberegnet