Bakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker

60 min

4 personer

Presentasjon

Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.

Bakte rotgrønnsaker

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 ˚C.

  2. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.

  3. Legg dem utover i en stor ildfast form.

  4. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje.

  5. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.

  6. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter.

  7. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.

Næringsinnhold 

Beskrivelse Verdi
Energi kJ 872,38 kJ
Energi kcal 208,77 kcal
Fett 8,14 g
Hvorav mettede fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 25,38 g
Hvorav sukkerarter 22,42 g
Kostfiber 8,69 g
Protein 4,13 g
Salt 0,17 g
Vitamin A 184,73 RAE (23% *)
Vitamin E 1,98 alfa-TE (16% *)
Vitamin C 46,44 mg (58% *)
Niacin 2,66 mg (16% *)
Vitamin B6 0,23 mg (16% *)
Folat 158,96 µg (79% *)
Kalium (K) 1076,54 mg (53% *)
Fosfor (P) 117,49 mg (16% *)
Magnesium (Mg) 56,81 mg (15% *)
Kobber (Cu) 0,19 mg (18% *)

Ingredienser

Bakte rotgrønnsaker

  • 2stk pastinakk

  • 1stk rødbete

  • 1stk gul bete

  • 1stk chioggiabete

  • 2stk gulrøtter

  • ½stk kålrot

  • 2fedd hvitløk

  • ½stk sitron

  • 3ss vanlig olivenolje

  • noen kvister timian til smak

  • salt og pepper til smak