Bakte rotgrønnsaker
60 min
4 personer
Presentasjon
Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Drypp gjerne 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.
Slik gjør du det
Sett ovnen på 200 ˚C.
Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.
Legg dem utover i en stor ildfast form.
Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje.
Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter.
Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
Næringsinnhold
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 872,38 kJ
Energi kcal 208,77 kcal
Fett 8,14 g
Hvorav mettede fettsyrer 1,1 g
Karbohydrater 25,38 g
Hvorav sukkerarter 22,42 g
Kostfiber 8,69 g
Protein 4,13 g
Salt 0,17 g
Vitamin A 184,73 RAE (23% *)
Vitamin E 1,98 alfa-TE (16% *)
Vitamin C 46,44 mg (58% *)
Niacin 2,66 mg (16% *)
Vitamin B6 0,23 mg (16% *)
Folat 158,96 µg (79% *)
Kalium (K) 1076,54 mg (53% *)
Fosfor (P) 117,49 mg (16% *)
Magnesium (Mg) 56,81 mg (15% *)
Kobber (Cu) 0,19 mg (18% *)
Ingredienser
Bakte rotgrønnsaker
2stk pastinakk
1stk rødbete
1stk gul bete
1stk chioggiabete
2stk gulrøtter
½stk kålrot
2fedd hvitløk
½stk sitron
3ss vanlig olivenolje
noen kvister timian til smak
salt og pepper til smak