Spesial beter
Chioggiabeter passer godt til røkt eller salt kjøtt, og blir også mye brukt til å lage ovnsbakte chips.
Chiaggiobeter har fått tilnavnet polkabeter på grunn av sin røde- og hvitstripete innside. I tillegg til å være en særdeles pen matvare, er dette en grønnsak som kan spises både varm og kald. Avkjølte chioggiabeter er nydelig i grønne salater. Rårevet chioggiabeter er også godt som råkost eller som garnityr på smørbrød.
Vask betene og dersom bladene sitter på, skjæres disse av, men la det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking. Beter er svært anvendelige og kan rives eller skives rå og brukes i salater, kokes med skall som poteter til de er møre, bakes i ovn som poteter eller kokes i mikrobølgeovn. Koketiden vil variere med størrelsen, sjekk med en spiss kniv at de er møre.
Næringsinnhold
Energi
42 kcal/100 g
Fett
0,1 g/100 g
Protein
1,8 g/100 g