Spesial beter

Chioggiabeter passer godt til røkt eller salt kjøtt, og blir også mye brukt til å lage ovnsbakte chips.

Chiaggiobeter har fått tilnavnet polkabeter på grunn av sin røde- og hvitstripete innside. I tillegg til å være en særdeles pen matvare, er dette en grønnsak som kan spises både varm og kald. Avkjølte chioggiabeter er nydelig i grønne salater. Rårevet chioggiabeter er også godt som råkost eller som garnityr på smørbrød.

Vask betene og dersom bladene sitter på, skjæres disse av, men la det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking. Beter er svært anvendelige og kan rives eller skives rå og brukes i salater, kokes med skall som poteter til de er møre, bakes i ovn som poteter eller kokes i mikrobølgeovn. Koketiden vil variere med størrelsen, sjekk med en spiss kniv at de er møre.

Næringsinnhold 

Energi

42 kcal/100 g

Fett

0,1 g/100 g

Protein

1,8 g/100 g

Produktgalleri

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1