Pepperrot

Pepperrot (Armoracia rusticana, syn. Cochlearia armoracia) er en staude i Korsblomstfamilien (som også inkluderer sennep, wasabi, brokkoli og kål).

Planta er sannsynligvis innfødt i sydøstlig Europa og vestlig Asia. Den er nå populær verden rundt. Den er opp til 1,5 meter høy, og dyrkes primært for den store, hvite, koniske roten.

Hel rot av pepperrot har knapt noen aroma. Når den blir kuttet eller revet derimot, produserer enzymer fra de avkuttede plantecellene sennepsolje, som irriterer slimhinnene i bihulene og øynene.

Et metalloenzym fra pepperrot, pepperrotperoksidase eller HRP (fra engelsk horseradish peroxidase), blir brukt i bioteknologi og laboratoriemedisin.

Næringsinnhold 

Energi

67 kcal/100 g

Fett

0,8 g/100 g

Protein

4,5 g/100 g

Produktgalleri

press to zoom
press to zoom
1/1