top of page

Rødbetsuppe

Prep Time:

20 Minutes

Cook Time:

40 minutter

Serves:

4 porsjoner:

Level:

Enkelt

About the Recipe

Helsefordeler:

Rik på næringsstoffer: Rødbeter er fylt med essensielle vitaminer og mineraler, inkludert folat, vitamin C, kalium og jern. Disse næringsstoffene støtter ulike kroppsfunksjoner og fremmer generell helse.

Antioksidantegenskaper: Rødbeter inneholder kraftige antioksidanter kalt betalainer, som hjelper til med å beskytte celler mot skade forårsaket av skadelige frie radikaler. Antioksidanter er koblet til å redusere risikoen for kroniske sykdommer, som hjertesykdom og visse typer kreft.

Støtter hjertehelsen: Nitratene i rødbeter kan bidra til å senke blodtrykket og forbedre blodstrømmen. Å konsumere rødbetsuppe regelmessig kan bidra til et sunnere hjerte og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Antiinflammatoriske effekter: Betalainer i rødbeter har antiinflammatoriske egenskaper, som kan bidra til å lindre betennelse i kroppen. Kronisk betennelse er knyttet til ulike helseproblemer, og inkludering av rødbetsuppe i kostholdet kan bidra til å redusere betennelse.

Avgiftning: Rødbeter inneholder forbindelser som støtter leverfunksjonen og hjelper til med avgiftning. De kan bidra til å skylle ut giftstoffer fra kroppen, fremme en sunn lever og generell avgiftningsprosess.

God smak:
Rødbetsuppe har en unik, jordaktig smak som er både rik og litt søt. Den livlige røde fargen legger til dens visuelle tiltrekning og gjør den innbydende. Kombinasjonen av møre rødbeter, aromatiske urter og andre grønnsaker skaper en harmonisk og tilfredsstillende smaksprofil. Suppen kan nytes varm eller avkjølt, avhengig av personlige preferanser, og serveres ofte med en klatt rømme eller yoghurt for ekstra kremhet og syrlighet.

Alt i alt er rødbetsuppe ikke bare en kulinarisk nytelse, men også et næringsrikt tilskudd til kostholdet ditt. Dens helsefordeler og gode smak gjør den til et populært valg for de som ønsker et næringsrikt og smakfullt måltid.

Ingredients • 4 unge og små rødbeter - 400 g

 • 3 mellomstore poteter - 300 g

 • 1 løk - 100 g

 • 1 gulrot - 70 g

 • 1 liten persillerot - 30 g


 • 2 fedd hvitløk

 • 1 ss smør

 • En håndfull persilleblader

 • 4 ss sitronsaft

 • 4 ss 30% rømme

Preparation
 1. Skrell og kutt de unge rødbetene, potetene, gulroten og persilleroten i små terninger.


 2. Finhakk hvitløksfeddene.

 3. Varm opp vannet i en stor kjele og tilsett grønnsaksbuljongterningen. Rør til buljongen er oppløst.

 4. Smelt smøret i en annen kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og stek i et minutt.

 5. Tilsett rødbeter, poteter, gulrot og persillerot i kjelen med hvitløk. Stek i et par minutter.

 6. Hell den oppløste buljongen i kjelen med grønnsakene. Bring det hele til å koke. Reduser deretter varmen og la det småkoke i omtrent 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.

 7. Bruk en stavmikser eller blender for å jevne suppen til en jevn konsistens.

 8. Tilsett sitronsaft og rømme i suppen. Rør godt sammen.

 9. Varm opp suppen igjen om nødvendig.

 10. Server den varme suppen i skåler, og dryss litt fersk persille på toppen som pynt.

 11. Nyt den deilige og sunne rødbetsuppen!
bottom of page