Grønnsakchips

Grønnsakchips

30 min

4 personer

Presentasjon

Jordskokk, gulrot, pastinakk, sellerirot, potet og rødbeter egner seg godt til chips.

Grønnsakchips

Slik gjør du det

  1. Rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter), men du kan også bruke en ostehøvel eller en bred potetskreller.

  2. Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.

  3. Løft de gylne skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir.

  4. Dryss over salt med det samme. Nydelig!

Næringsinnhold 


Beskrivelse Verdi
Energi kJ 232,16 kJ
Energi kcal 55,13 kcal
Fett 0,35 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,06 g
Karbohydrater 9,58 g
Kostfiber 3,35 g
Protein 1,72 g
Salt 0,06 g
Vitamin C 12,06 mg (15% *)
Folat 61,98 µg (30% *)
Kalium (K) 509,64 mg (25% *)
Hvorav sukkerarter 5,13 g

Ingredienser

Grønnsakchips

  • 2stkjordskokker

  • 1stkgulrot

  • 1stkpastinakk

  • ½stksellerirot

  • 1stkpotet

  • 1stkrødbete