

Grønnsakchips
30 min
4 personer
Presentasjon
Jordskokk, gulrot, pastinakk, sellerirot, potet og rødbeter egner seg godt til chips.

Slik gjør du det
Rens og skjær grønnsakene i tynne skiver. Dette er veldig enkelt med en mandolin (grønnsakskutter), men du kan også bruke en ostehøvel eller en bred potetskreller.
Friter skivene gylne i varm solsikkeolje. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.
Løft de gylne skivene opp av oljen med en hullsleiv og la de dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Dryss over salt med det samme. Nydelig!
Næringsinnhold
Beskrivelse Verdi
Energi kJ 232,16 kJ
Energi kcal 55,13 kcal
Fett 0,35 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,06 g
Karbohydrater 9,58 g
Kostfiber 3,35 g
Protein 1,72 g
Salt 0,06 g
Vitamin C 12,06 mg (15% *)
Folat 61,98 µg (30% *)
Kalium (K) 509,64 mg (25% *)
Hvorav sukkerarter 5,13 g
Ingredienser
Grønnsakchips
2stkjordskokker
1stkgulrot
1stkpastinakk
½stksellerirot
1stkpotet
1stkrødbete